Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een kat komkommer

Mag een kat komkommer eten?


Mag een kat komkommer eten? Een komkommer is in principe veilig voor je kat en ongevaarlijk om te eten. Sommige katten zijn zelfs echt gek op komkommers. Ze bevatten weinig koolhydraten en veel voedingsstoffen. Katten zijn carnivoren (vleeseters), maar vinden een stukje komkommer vaak erg lekker. Je mag je kat komkommer geven, maar doe het wel met mate. Een klein stukje of een schijfje komkommer is voor een kat al genoeg.

Mag een kat komkommer eten?

Het antwoord is: JA!

Een komkommer is voor een kat een frisse beloning. Komkommers zijn veilig en mag je aan je kat geven. Te veel komkommer is echter niet goed voor de spijsvertering van je kat. Het kan bij een overmatige hoeveelheid komkommer de darmen verstoren en diarree veroorzaken. Ondanks dat is komkommer een lekkere snack die je aan een kat kunt geven.

Komkommers gezond voor een kat

Komkommers zijn voor mensen erg gezond, maar ook katten kunnen er gezondheidsvoordelen van hebben. Ze helpen kanker bij katten te voorkomen en houden de bloeddruk op een goed niveau. Ook wordt diabetes (suikerziekte) met af en toe een stukje komkommer voorkomen. Daarbij is komkommer ook goed voor de lever en nieren van je kat. Is je kat al wat ouder? Dan helpt komkommer om artritis-klachten te verminderen. Je kat haalt uit komkommer veel vitamine B en krijgt er een energiestoot van. En heeft je kat en slechte adem? Geef ze dan eens een klein stukje komkommer, je zult merken dat het helpt!

Komkommer voor katten op dieet

Is je kat te zwaar? Dan kan komkommer hierbij handig zijn. Omdat ze weinig calorie├źn bevatten, zijn komkommers geschikt als middel om te zware katten te laten afvallen. Laat je te dikke kat lekker rennen, rollen en achter propjes of speeltjes aan gaan en beloon je kat met een stukje komkommer. Zo krijg je je kat weer snel op een gezond gewicht!

Gerust komkommer aan kat geven

Verse komkommer is een prima snack voor je kat. Samengevat zijn komkommers uitstekend voer vor je kat, indien je het met mate geeft. Let er wel altijd op dat te veel komkommer je kat juist zal schaden. Symptomen van te veel komkommer zijn winderigheid of diarree / dunne ontlasting als je kat te veel komkommer gegeten heeft.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen