Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond zout

Mag een hond zout eten?


Mag een hond zout eten? Zout is zeer gevaarlijk voor honden en kan zelfs dodelijk zijn als je hond er te veel van binnenkrijgt. Het risico op een zoutvergiftiging is groot. Als je hond zout heeft gegeten, dan moet je er snel bij zijn. Zeker voor kleine honden en puppy’s is zout erg gevaarlijk. Er kan puur zout gegeten zijn, maar ook zoute drop en pekel zijn erg schadelijk voor een hond. Geef in ieder geval nooit zelf zout aan je hond, want dit kan dodelijk zijn. Zout wordt nogal eens gebruikt om braken bij honden op te wekken. Dit is echter een zeer gevaarlijk advies! Nooit doen dus. Een dierenarts kan helpen om braken door een injectie op te wekken.

Mag een hond zout eten? Het antwoord is: NEE

Zout gevaarlijk voor een hond

Mag een hond zout? Nee, zout kan levensgevaarlijk zijn voor je hond. Het gegeten zout lost op in de maag en wordt vervolgens in het bloed opgenomen. De hoge concentratie zout in het bloed droogt daarna de cellen op, omdat het zout water aantrekt. In de hersenen leidt dat tot neurologische klachten. Een kleine hoeveelheid puur zout kan al leiden tot de dood, zeker bij kleine honden is één theelepel al voldoende. Zoutvergiftiging bij een hond is een reel risico. Het is echt vergif voor je hond.

Gevolgen van zout eten voor een hond

Zout droogt de cellen in het lichaam van je hond uit, geeft neurologische klachten en kan zelfs tot de dood leiden.

Symptomen van een hond met zoutvergiftiging

Heb je het vermoeden dat je hond te veel zout heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Rusteloosheid
  • Prikkelbaar
  • Sloomheid
  • Spiertrekkingen
  • Toevallen
  • Versnelde ademhaling
  • Verhoogde temperatuur
  • Veel plassen
  • Veel drinken
  • Versnelde hartslag

Wat doen als je hond zout op heeft? De behandeling

Denk je dat je hond te veel zout heeft gegeten, neem dan direct contact op met je dierenarts. Dit vereist echt spoed. Ook ’s nachts. Als je er op tijd bij bent, dan is de maag van je hond mogelijk nog te legen door een braakmiddel. Geef je hond nooit zout om zelf het braken op te wekken, dit verergert de zaak meestal.

Dus mag een hond zout eten? Absoluut niet, geef het nooit aan een hond. Vooral kleine honden en puppy’s lopen groot risico wanneer zij al een kleine hoeveelheid zout, zoute drop of pekel hebben gegeten. Doe ook in geen geval zout in de bek om braken op te wekken, ook niet als je hond een voorwerp heeft opgegeten. Het is veiliger om braken op te laten wekken bij dierenarts.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.
http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen