Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond yoghurt

Mag een hond yoghurt eten?


Mag een hond yoghurt eten? Yoghurt bevat lactose, wat voor honden gevaarlijk kan zijn als ze er te veel van binnen krijgen. Als je hond yoghurt heeft gegeten, dan is dat niet heel erg, maar voorkom wel dat ze niet te veel eten. Kleine honden en puppy’s krijgen sneller last van de gevolgen van te veel lactose en krijgen er diarree en andere klachten van. Geef bij voorkeur geen yoghurt aan je hond of puppy. Yoghurt waaraan kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd zijn overigens helemaal uit den boze.

Mag een hond yoghurt eten? Het antwoord is: Een beetje mag, maar liever niet geven.

Yoghurt gevaarlijk voor een hond

Mag een hond yoghurt? Nee, yoghurt kan lekker lijken voor je hond, maar in het lichaam van honden kan de lactose die in yoghurt zit niet goed worden afgebroken. Wat wel veilig is, is natuuryoghurt met levende fermenten. In dit type yoghurt is de lactose al omgezet naar andere producten en niet schadelijk. Zeker bij puppy’s die nog erg jong zijn en geen moederhond hebben, kan de verleiding groot zijn om een bakje yoghurt neer te zetten, om de moeder te vervangen. De kans is echter groot dat de pup er diarree van krijgt. Eventueel kan je yoghurt vervangen door speciaal hondenmelkpoeder en dit aanlengen met wat water.

Gevolgen van yoghurt eten voor een hond

Honden hebben het enzym lactase nodig om yoghurt te kunnen verteren. Dit enzym wordt echter niet aangemaakt bij veel honden, waardoor dieren problemen kunnen ondervinden na het eten van veel yoghurt. De gevolgen van teveel yoghurt eten bij honden lijken op die van een voedsel-intolerantie. Veel soorten yoghurt bevatten suikers en andere toevoegingen die niet geschikt zijn voor honden. Een kunstmatige zoetstof zoals xylitol kan zelfs leiden tot een snelle daling van de bloedsuikerspiegel en mogelijk dodelijk zijn.

Symptomen als een hond te veel yoghurt heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond te veel yoghurt heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree

De ernst van de klachten kan per keer variëren en treden niet direct na het eten van de yoghurt op. Heeft je hond last van een voedselallergie? Dan is er vrijwel direct een reactie.

Wat doen als je hond te veel yoghurt op heeft? De behandeling

Denk je dat je hond te veel yoghurt heeft gegeten en daardoor veel last heeft van diarree? Dan is uitdroging een risico, neem bij twijfel contact op met je dierenarts en laat je hond veel water drinken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond yoghurt?

Dus mag een hond yoghurt eten? Liever niet, geef het nooit aan een hond, ook al lijkt het echt een traktatie. Vooral kleine honden en puppy’s kunnen snel last krijgen van diarree na het eten van yoghurt. Yoghurt waaraan kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd zijn helemaal uit den boze.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen