Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond walnoten

Mag een hond walnoten eten?


Mag een hond walnoten eten? Walnoten bevatten voor honden giftige schimmelstoffen (mycotoxines) en kunnen je hond ziek maken. Vooral dode, natte en bewerkte walnoten zijn gevaarlijk en giftig voor honden. Je hond kan er toevallen of zelfs verlammingsverschijnselen van krijgen. Neem daarom het zekere voor het onzekere en voer je hond geen walnoten en laat ze tijdens het uitlaten geen ‘wilde’ walnoten opeten.

Mag een hond walnoten eten? Het antwoord is: NEE, erg gevaarlijk!

Walnoten gevaarlijk voor een hond

Mag een hond walnoten? Nee, walnoten kunnen lekker lijken voor je hond, maar de mycotoxines zijn niet goed door je hond te verwerken en kan leiden tot verlammings- en uitvalsverschijnselen. Dit ziet er zeer zorgwekkend uit als het je hond overkomt.

Gevolgen van walnoten eten voor een hond

De schimmelstoffen in walnoten hebben een negatieve invloed op je hond. Ook het hoge fosforgehalte kan nier- en blaasstenen veroorzaken. Kleine honden en puppy’s krijgen sneller last van de gevolgen van te veel walnoten en krijgen er klachten van.

Symptomen als een hond te veel walnoten heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond te veel walnoten heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Uitvalsverschijnselen aan de poten
  • Sloomheid
  • Lijkt dronken
  • Hoge lichaamstemperatuur
  • Braken

De ernst van de klachten kan per keer variëren. In de praktijk herstelt een hond na drie dagen weer volledig.

Wat doen als je hond te veel walnoten op heeft? De behandeling

Denk je dat je hond te veel walnoten heeft gegeten en daardoor last heeft van uitvalsverschijnselen? Neem dan altijd contact op met je dierenarts en laat je hond goed nakijken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond walnoten?

Dus mag een hond walnoten eten? Nee, geef het nooit aan een hond. Vooral kleine honden en puppy’s lopen snel risico op symptomen en klachten na het eten van walnoten. Walnoten komen in de natuur voor. Vaak zijn deze juist erg gevaarlijk voor honden, omdat ze nat zijn of al verschimmeld. Pure walnoten zijn niet heel gevaarlijk, hoewel ze dat in bewerkte vorm (geroosterd, etc.) juist weer wel zijn.

Neem het zekere voor het onzekere en geef nooit walnoten aan je hond. Het doet waarschijnlijk meer kwaad dan goed.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen