Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond varkensvlees

Mag een hond varkensvlees eten?


Mag een hond varkensvlees eten? Varkensvlees bevat soms een voor honden giftig virus, het virus van Aujeszky. Dit virus is ongevaarlijk voor de mens, maar daarentegen zeer gevaarlijk voor honden. Als een hond geïnfecteerd is met het Aujeszky-virus, dan verloopt de infectie altijd dodelijk. Al na maximaal drie dagen. Helaas kan er niets aan gedaan worden, dus voorkom absoluut dat je hond rauw varkensvlees eet! Vooral slachtafval is gevaarlijk.

Mag een hond varkensvlees eten? Het antwoord is: NEE, risico op dodelijk virus!

Varkensvlees gevaarlijk voor een hond

Mag een hond varkensvlees? Nee, varkensvlees kan lekker lijken voor je hond, maar het risico op het dodelijke Aujeszky-virus is te groot. Zeker met rauw varkensvlees erg oppassen en je hond niet uit vuilniszakken laten eten of thuis een stukje varkensvlees geven als je met de bereiding ervan bezig bent. Geef je hond ook geen gekookt of gebraden varkensvlees. Doe je het wel, dan moet het vlees goed doorgekookt of gebakken worden, om er zeker van te zijn dat het Aujeszki-virus dood zal zijn.

Gevolgen van varkensvlees eten voor een hond

De gevolgen van het Aujeszky-virus zijn voor honden dodelijk.

Symptomen als een hond te veel varkensvlees heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond geïnfecteerd kan zijn met het gevaarlijke virus? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Veel kwijlen
  • Blaffen
  • Verandering van karakter
  • Zenuwaandoeningen
  • Agressief gedrag
  • Boosheid gericht op het eigen lichaam

De symptomen lijken op die van hondsdolheid. Het Aujeszky-virus heet daarom ook wel pseudorabiës.

Wat doen als je hond rauw varkensvlees op heeft? De behandeling

Denk je dat je hond rauw varkensvlees of slachtafval van varkens heeft gegeten en wil je geen risico lopen? Neem dan altijd direct contact op met je dierenarts en laat je hond direct onderzoeken en eventueel braken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond varkensvlees?

Dus mag een hond varkensvlees eten? Nee, geef het nooit rauw varkensvlees aan een hond. Neem het zekere voor het onzekere en geef nooit varkensvlees aan je hond. Het risico op het Aujeszki-virus is het niet waard.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen