Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond ui

Mag een hond ui eten?


Mag een hond ui eten? Ui is zeer gevaarlijk voor honden en zelfs giftig. Hoewel uien voor mensen niet schadelijk zijn, is deze groente slecht voor honden. Uien behoren tot de Allium familie, waaronder ook knoflook en bieslook vallen. Het verschil met ui is dat deze ook in gekookte variant nog steeds erg giftig is. De stof thiosulfaat is hier verantwoordelijk voor. Voorkom dus absoluut dat je hond ui eet! Geef je hond ook geen gebakken uitjes of als je met de bereiding ervan bezig bent. Doe je het wel, dan loopt je hond grote risico’s.

Mag een hond ui eten? Het antwoord is: NEE, zeer gevaarlijk!

Ui gevaarlijk voor een hond

Het eten van ui is erg gevaarlijk voor een hond.

Gevolgen van ui eten voor een hond

Mensen kunnen de stof thiosulfaat goed en gemakkelijk verwerken in het lichaam. Bij dieren zoals honden wordt het stofje geabsorbeerd in de bloedbaan, waar de celstructuur van de rode bloedcellen afgebroken wordt, Een hond krijgt hier ernstige bloedarmoede van, wat kan resulteren in schade aan belangrijke organen, zoals hart en de nieren. Een ui is dus echt levensgevaarlijk voor je hond.

Symptomen als een hond te veel ui heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond ui gegeten heeft? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree
  • Verlies van eetlust
  • Sufheid
  • Bleek tandvlees
  • Ademhalingsproblemen
  • Roodkleurige urine
  • Verhoogde hartslag

Als je hond veel uien gegeten heeft, dan zullen de gevolgen ernstig zijn. De rode bloedcellen raken beschadigd. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de organen verslechtert. De symptomen bleek tandvlees en ademhalingsproblemen zullen na een aantal dagen optreden. Waarschuw direct een dierenarts als je dit opmerkt.

Wat doen als je hond ui op heeft? De behandeling

Een ui-vergiftiging kan licht tot ernstig zijn en de symptomen verschillen in ernst. De diagnose kan wel altijd gesteld worden door een bloedtest te laten uitvoeren. Daarin is het aantal rode bloedcellen te meten. Een vroege behandeling is erg belangrijk voor de overlevingskans van je hond. De behandeling bestaat uit het aanleggen van een infuus en het geven van zorg. Als het gaat om een ernstige uienvergifitiging, dan krijgt je hond eventueel ook een bloedtransfusie en extra zuurstof.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond ui?

Dus mag een hond ui eten? Nee, geef het nooit rauwe ui of gebakken ui aan een hond. Neem het zekere voor het onzekere en geef nooit ui aan je hond. Bij een kleine hoeveelheid ui zie je nog geen echte symptomen, maar kan er al wel schade aan de rode bloedcellen zijn opgetreden. Geef je hond dus nooit ui.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen