Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond tomaat

Mag een hond tomaat eten?


Mag een hond tomaat eten? Let op: tomaat kan voor een hond gevaarlijk zijn. Vooral de nog groene tomaten of delen van de tomatenplant zijn zelfs zeer giftig. Tomaten kunnen bij honden hartritmestoornissen, darmproblemen en jeuk veroorzaken. Alleen rijpe rode tomaat kan je in beperkte mate veilig aan je hond geven, hoewel het beter is om dit voor de zekerheid helemaal niet te doen. Geef je hond ook zeker geen blad of steeltjes van de tomatenplant, of een groene of groene delen van een rode tomaat.

Mag een hond tomaat eten? Het antwoord is: NEE, geef je hond geen tomaat

Tomaat gevaarlijk voor een hond

Tomaat kan erg gevaarlijk voor een hond zijn. Vooral groene tomaten en de groene delen van een tomatenplant zijn zeer schadelijk voor een hond.

Gevolgen van tomaat eten voor een hond

Een tomaat is groente uit de nachtschadefamilie, net zoals paprika. Een hond die al een ontsteking heeft, kan deze door het eten van tomaat verergeren. De giftige stoffen in groene tomaten en de tomatenplant zijn tomatine en solanine. Tomatine komt alleen voor in de groene onrijpe tomaten, terwijl solanine in de gehele plant voorkomt. Solanine is het meest giftig voor je hond. Groene tomaten zijn daarmee nog gevaarlijker dan het eten van de plant zelf. Ook in aardappels komt deze stof voor. De stoffen verdwijnen tijdens het rijpen van de tomaat.

Symptomen als een hond te veel tomaat heeft gegeten

Denk je dat je hond tomaat gegeten heeft? Dan kunnen de volgende symptomen en verschijnselen voorkomen:

  • Jeuk
  • Diarree
  • Slaperigheid
  • Lusteloosheid
  • Braken

De gevolgen kunnen bij een grote inname van onrijpe groene tomaat groot zijn, hoewel het gelukkig in de meeste gevallen geen dodelijke afloop zal hebben als je hond tomaten gegeten heeft. Waarschuw een dierenarts als je deze symptomen na het eten van groene tomaat of een tomatenplant opmerkt.

Wat doen als je hond tomaat gegeten heeft? De behandeling

Een hond zal even flink last hebben van de gevolgen van het eten van tomaten, maar zal op eigen kracht weer herstellen. Wel kun je je hond veel water laten drinken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond tomaat?

Dus mag een hond tomaat eten? Nee, geef nooit tomaat aan een hond. Vooral niet als ze groen zijn of delen van een tomatenplant. Na het eten van een kleine hoeveelheid groene tomaat zul je misschien nog geen symptomen zien. Voorkomen is echter altijd beter dan genezen. Als je een hond hebt, is het beter om geen tomaten in eigen tuin te kweken.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen