Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond thee

Mag een hond thee drinken?


Mag een hond thee drinken? Liever niet, want in de meeste soorten thee zit theïne (cafeïne). Deze stof werkt opwekkend en bij mensen is het dan ook een middel om langer wakker te blijven. Bij honden kan een kleine hoeveelheid thee echter al leiden tot een verhoging van de hartslag. Krijgt een hond te veel van deze stof binnen, dan kan het zelfs leiden tot een hartstilstand. Wees dus voorzichtig met thee aan je hond geven.

Mag een hond thee eten? Het antwoord is: NEE, geef je hond geen thee

Thee gevaarlijk voor een hond

Thee kan erg gevaarlijk voor een hond zijn. Vooral met thee waar veel theïne in zit is erg gevaarlijk (gewone thee of donkere thee zoals earl grey. Groene thee en kamillethee zijn veiliger, maar ook geen aanraders om aan je hond te geven). Thee met een smaakje is ook niet geschikt voor honden. Een hond mag zeker geen ice-tea, omdat daar ook suikers aan toegevoegd zijn. Wees verstandig en houd het dus bij water. Heeft je hond per ongeluk theezakjes opgegeten, wees dan extra alert, omdat de concentratie theïne daarin vele malen hoger is dan wanneer de thee verdund is met water.

Gevolgen van thee eten voor een hond

Theïne in thee is een stof met dezelfde werking als cafeïne in koffie. Deze stofjes behoren tot een groep van zogenaamde methylxanthinen. Bij honden worden deze stoffen aanzienlijk langzamer verwerkt en uitgescheiden dan bij mensen het geval is. Een vergiftiging door theïne is daardoor veel sneller het geval. De effecten zijn te vergelijken met het eten van chocolade, waarin de gevaarlijke stof theomobrine zit die net zoals theïne en cafeïne maar langzaam door een hondenlichaam afgebroken wordt.

Symptomen als een hond te veel thee heeft gedronken

Denk je dat je hond thee gedronken heeft? Een kleine hoeveelheid thee kan al leiden tot een hartslagverhoging. Ook de volgende symptomen en verschijnselen kunnen voorkomen en treden meestal ongeveer binnen één of twee uur na het drinken van thee op:

  • Hogere hartslag
  • Duizeligheid (wankelen)
  • Onrustig zijn
  • Braken
  • Hartstilstand

Heeft een hond veel thee gedronken, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Gelukkig is het drinken van thee door een hond meestal niet dodelijk en wordt je huisdier er vooral erg actief van. Waarschuw wel een dierenarts als je denkt dat de hoeveelheid thee te groot is.

Wat doen als je hond thee gedronken heeft? De behandeling

Een hond kan wel even last hebben van de gevolgen van het drinken van thee, maar zal op eigen kracht weer herstellen. Wel kun je je hond veel water laten drinken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond thee?

Dus mag een hond thee drinken? Nee, geef nooit thee aan een hond. Er bestaat helaas geen tegengif voor een theïnevergiftiging bij honden. Als je naar een dierenarts gaat, dan zal hij of zij je hond laten braken om een verdere vergiftiging door thee te voorkomen.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen