Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond suiker

Mag een hond suiker eten?


Mag een hond suiker eten? Pure suiker is alleen gevaarlijk als er erg veel van gegeten wordt. Als je geliefde huisdier suiker heeft gegeten, dan is dat niet heel erg, maar voorkom dus wel dat ze te veel eten. Kleine honden en puppy’s krijgen sneller last van de gevolgen van te veel suiker en krijgen er vooral diarree van en kunnen tijdelijk hyperactief worden. Producten met kunstmatige suiker zoals aspartaam of light-producten kunnen wel levensgevaarlijk zijn voor honden. Hierin kan ook xylitol voorkomen. Let hier goed op als je een hond suiker geeft.

Mag een hond suiker eten? Het antwoord is: Een beetje mag best, maar liever niet

Te veel suiker is gevaarlijk voor een hond

Mag een hond suiker? Liever niet, hoewel een beetje suiker geen kwaad kan. De hoeveelheid suiker waarna een hond klachten krijgt, heeft te maken met de grootte van je hond. Lichte honden en puppy’s zullen eerder last krijgen dan een grote hond.

Gevolgen van suiker eten voor een hond

Honden eten graag suiker als je het ze geeft. Toch kunnen dieren problemen krijgen na het eten van veel suiker. De gevolgen van teveel suiker eten bij honden vallen mee, maar let wel extra goed op honden met suikerziekte. Zij mogen zeker niet veel suiker eten.

Symptomen als een hond te veel suiker heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond te veel suiker heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree
  • Hyperactiviteit

De ernst van de klachten wisselt per hond. Je hond zal al wel vrij snel erg actief worden, terwijl het wat langer duurt voordat diarree optreedt.

Wat doen als je hond te veel suiker op heeft? De behandeling

Denk je dat je hond te veel suiker heeft gegeten en daardoor veel last heeft van diarree? Dan kan uitdroging een risico zijn, neem bij twijfel contact op met je dierenarts en laat je hond veel water drinken. Ook als je hond extreem veel suiker ten opzichte van het lichaamsgewicht heeft gegeten, kan het bezoeken van een dierenarts verstandig zijn.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond suiker?

Dus mag een hond suiker eten? Liever niet, ook al lijkt het een traktatie omdat mensen zo van suiker kunnen genieten. Kleine honden en puppy’s krijgen snel last van diarree na het eten van suiker en de overactiviteit kan ze vermoeien. Het risico dat je suiker geeft dat eigenlijk een kunstmatige zoetstof is, bestaat ook. Neem daarom geen risico en geef je hond geen suiker. Light producten met de zoetstof xylitol zijn namelijk zeer gevaarlijk.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen