Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond rozijnen eten

Mag een hond rozijnen eten?


Mag een hond rozijnen? Voor een pup of oudere hond lijken het vaak wel snoepjes. Toch zorgt het eten van rozijnen bij honden voor een van de grootste gezondheidsrisico’s. Rozijnen staan zelfs in de top 10 meest gevaarlijk voedsel voor een hond. Het eten van rozijnen kan bij honden leiden tot nierfalen. Kleine honden en pups lopen al risico na het eten van een relatief kleine hoeveelheid rozijnen of krenten. Geef je hond of pup absoluut geen rozijnen. Ook druiven zijn erg gevaarlijk.

Mag een hond rozijnen? Het antwoord is: Nee, rozijnen zijn extreem gevaarlijk voor honden.

Rozijnen gevaarlijk voor een hond

Wetenschappers zijn er nog niet uit waarom rozijnen nou zo giftig zijn voor honden. Er moet een mysterieus stofje in zitten dat kan leiden tot acuut falen van de nieren. Dit is voor een hond een levensbedreigende situatie. Wanneer je hond per ongeluk rozijnen heeft opgegeten, ga dan zo snel mogelijk naar een dierenarts. Vooral als er meer dan een handje rozijnen gesnoept is loopt een hond risico. Voeding waarin rozijnen of krenten verwerkt zijn, zijn ook gevaarlijk. Bijvoorbeeld rozijnen of krenten in krentenbrood, cakes of fruitrepen waarin rozijnen zitten. Gemiddeld wordt 15 gram rozijnen per kilo lichaamsgewicht als giftig beschouwd en is reden om snel naar een dierenarts te gaan.

Gevolgen van rozijnen eten voor een hond

Een vergiftiging door rozijnen kan voor een hond dodelijke gevolgen hebben. Ga bij twijfel altijd met spoed naar een dierenarts, ook als je nog geen concrete symptomen ziet. Als je er op tijd bij bent, dan kan de hond de rozijnen nog uitbraken. Zelf braken opwekken met zout is trouwens niet verantwoord. Ook zout is vergif voor je hond. Een dierenarts doet dit met een injectie.

Symptomen als een hond te veel rozijnen heeft gegeten

Vermoed je dat je hond of pup te veel rozijnen heeft opgegeten? Symptomen van een vergiftiging treden meestal pas op na een tot drie dagen. Let daarbij op de volgende verschijnselen:

  • Trillen en rillingen
  • Geen eetlust
  • Zwakheid
  • Uitdroging
  • Sloomheid
  • Braken
  • Diarree
  • Hond drinkt veel

Het is het allerbeste om de symptomen voor te zijn. In een vergevorderd stadium van nierfalen zal je hond ook niet meer kunnen urineren.

Wat doen als je hond rozijnen gegeten heeft? De behandeling

Als je binnen twee uur na het eten van rozijnen bij een dierenarts bent, kan je hond het giftige goedje nog uitbraken. Daarna zal men proberen om de opname van het gif uit rozijnen in het bloed te voorkomen. Ben je later, dan is een infuus en soms zelfs een bloedtransfusie nodig. Ernstige gevallen moeten worden opgenomen, waarbij het vochtgehalte en het zoutgehalte in het bloed goed in de gaten gehouden zal worden.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond rozijnen?

Dus mag een hond rozijnen eten? Nee, absoluut verboden. Geef zelf nooit rozijnen aan een hond en voorkom dat ze in huis gemakkelijk te vinden zijn. Ook pakjes rozijnen van Mandarin voor kinderen zijn erg gevaarlijk voor honden. Tenslotte blijkt dat sommige honden rozijnen wel gewoon verdragen, maar andere juist niet. Het is daarom van tevoren lastig in te schatten hoe je hond reageert, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Ook druiven kunnen levensgevaarlijk zijn.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen