Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond runderrookvlees

Mag een hond runderrookvlees eten?


Mag een hond runderrookvlees eten? Een plakje rookvlees is erg lekker voor een hond. Het is vlees en smaakt zout. Rookvlees is wel gevaarlijk voor honden als ze er te veel van eten. Een beetje runderrookvlees is niet schadelijk en kan zelfs een lekkere traktatie zijn voor je hond, maar beperk het tot een minimum. Het zout is niet goed voor je hond. Ongezouten rookvlees is beter

Mag een hond runderrookvlees eten? Het antwoord is: Nee, liever niet. Geef je hond in ieder geval niet meer dan een enkel plakje rookvlees.

Runderrookvlees gevaarlijk voor een hond

Het is vooral het zout in runderrookvlees dat niet goed voor een hond is. Er zit relatief weinig vet in. Een kleine hoeveelheid puur zout kan bij honden al leiden tot de dood. Voor kleine honden is één theelepel al voldoende. Zoutvergiftiging bij een hond is een reel risico. Het is echt vergif voor je hond. Geef daarom ook liever geen runderrookvlees aan je hond, ook al kijkt hij je smekend aan.

Symptomen als een hond te veel runderrookvlees heeft gegeten

De symptomen van die horen bij een hond die te veel runderrookvlees gegeten heeft, lijken op die van een zoutvergiftiging. Denk dat je hond te veel of een hele runderrookvlees heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken door misselijkheid
  • Rusteloosheid
  • Spiertrekkingen
  • Versnelde ademhaling
  • Verhoogde temperatuur
  • Veel plassen en drinken

Bekijk ook de pagina mag een hond zout, waar je meer informatie over zoutvergiftiging vindt.

Wat doen als je hond te veel runderrookvlees op heeft? De behandeling

Als regelmatig runderrookvlees geeft, dan kunnen bovengenoemde symptomen ontstaan. De behandeling bestaat meestal uit het laten braken van je hond als je er snel bij bent. In een latere fase is het belangrijk dat verdere uitdroging voorkomen wordt en is soms een infuus met vocht en voeding nodig.

Mag een hond runderrookvlees?

Dus mag een hond rookvlees eten? Nee, liever niet. Kleine honden en puppy’s moeten extra oppassen. Geef gewoon speciale hondennoepjes en laat runderrookvlees achterwege. Ook voor rookworst geldt hetzelfde.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Foto: Takeaway / CC BY-SA

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen