Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond paprika

Mag een hond paprika eten?


Mag een hond paprika eten? Paprika’s kunnen bij honden jeuk en darmproblemen veroorzaken. Ook hartritmestoornissen komen voor. Niet alle honden zijn er gevoelig voor, maar over het algemeen geldt dat je alleen rijpe paprika’s in beperkte mate veilig aan je hond kunt geven. Vrij veel honden zijn allergisch voor paprika en reageren hierop met jeuk.

Mag een hond paprika eten? Het antwoord is: NEE, liever geen paprika geven

Paprika gevaarlijk voor een hond

Paprika kan vooral jeuk veroorzaken. Zit je hond vaak te krabben en zijn er geen vlooien of andere aanleidingen? Dan kan het goed zijn dat je hond allergisch is voor paprika.

Gevolgen van paprika eten voor een hond

Een paprika is net zoals tomaat en aardappels een groente uit de nachtschadefamilie. De giftige irriterende stof in paprika is solanine. De stoffen verdwijnen tijdens het rijpen van de paprika, maar toch blijven sommige honden reageren met jeuk en darmproblemen na het eten van paprika.

Symptomen als een hond te veel paprika heeft gegeten

Heeft je hond paprika gegeten en zie je een vreemde reactie hierop? Dan kunnen de volgende symptomen en verschijnselen aangeven dat je hond misschien niet zo goed tegen paprika kan.

  • Jeuk
  • Diarree
  • Lusteloosheid
  • Braken

In de meeste gevallen hoef je na het eten van paprika niet bang te zijn voor een dodelijke afloop. Waarschuw wel een dierenarts als deze symptomen na het eten van paprika lang aanhouden.

Wat doen als je hond paprika gegeten heeft? De behandeling

Een hond kan even behoorlijk last hebben van de gevolgen van het eten van paprika, maar zal normaal gesproken vrij snel op eigen kracht weer herstellen. Wel kun je je hond veel water laten drinken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond paprika?

Dus mag een hond paprika eten? Nee, geef lieer geen paprika aan een hond. De jeuk kan gekmakend zijn voor je hond en je doet hem beter een plezier met een speciaal hondensnoepje.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen