Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond paardenstront

Mag een hond paardenstront eten?


Mag een hond paardenstront eten? Veel honden lusten er wel pap van: paardenpoep of een verge paardenvijg. . In de poep van paarden zitten resten van paardenvoeding die voor honden meestal erg lekker zijn. Voor mensen een smerig gezicht, maar voor honden juist een traktatie. Toch kan het eten van paardenmest gevaarlijk zijn als het paard in kwestie net ontwormd of ingeënt is, of andere medicatie heeft gehad. Bepaalde afvalstoffen daarvan komen in de mest terecht en zijn schadelijk voor honden.

Mag een hond paardenpoep eten? Het antwoord is: Nee, omdat je nooit weet of een paard medicijnen heeft gehad kan het eten van poep gevaarlijk zijn voor honden.

Waarom is paardenstront gevaarlijk voor een hond?

Dieren zoals paarden moeten vaker dan honden ontwormd worden, regelmatig is bij paarden ongeveer om de zes weken. De kans is dus vrij groot dat er in een paardenvijg resten van ontwormingsmiddelen voorkomen die gevaarlijk zijn voor honden. Maar ook poep van een paard dat niet recent ontwormd is brengt risico’s met zich mee. Het kan namelijk veel parasieten bevatten waar je hond eveneens ziek kan worden. Een paardenvijg van een paard dat wel ontwormd is met middelen of medicijnen die “Organophisphorus” bevatten, zijn zeer giftig voor een hond.

Gevolgen van paardenpoep eten voor een hond

Niet alle poep is gevaarlijk voor een hond. Maar heeft je hond paardenstront gegeten en voelt je hond zich duidelijk niet lekker, dan is een bezoek aan de dierenarts aan te raden. Na het eten van paardenpoep duurt het meestal een tijdje voordat symptomen zich voordoen. Ook parasieten in poep kunnen het zenuwstelsel van honden aantasten. Parasieten kunnen voorkomen in paardenpoep, maar ook in hondenpoep of andere ontlasting. Pas na ruim 10 dagen zijn er in de ontlasting besmettelijke eitjes te vinden.

Symptomen als een hond te veel poep heeft gehad

Als je hond paardenmest of andere poep gegeten heeft, kunnen onderstaande verschijnselen en symptomen voorkomen:

  • Braken
  • Diarree
  • Suffe indruk
  • Slechte adem
  • Geen eetlust
  • Krampen

Wat doen als je hond paardenstront op heeft? De behandeling

Als je hond nog maar net poep gegeten heeft en je hond heeft direct klachten, dan kan een dierenarts je hond laten braken of in ernstige gevallen de maag leegpompen. Laat je hond water drinken.

Mag een hond paardenstront?

Dus mag een hond paardenstront eten? Nee, laat je hond geen poep eten. Niet van andere honden, maar ook zeker niet van paarden in verband met gevaarlijke resten van ontwormingskuren. Als je vermoedt of hebt gezien ziet dat je hond (veel) paardenstront gegeten heeft, neem dan met spoed contact op met een dierenarts.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Waarom eten honden poep?

Poep van andere dieren en honden is voor honden een bron van onverteerde voedingsmiddelen. Ze zien het als een maaltje en zien niet dat het ongezond kan zijn. Vooral jonge honden en pups eten poep. Ze voelen instinctief dat ze veel voedingsstoffen en bouwstoffen nodig hebben en denken die in de poep te vinden. Ook honden met buikpijn eten het, om zo het braken op te wekken. Wil je een hond afleren om poep te eten? Corrigeer je hond dan altijd en geef hem regelmatig iets vervangends, zoals een stukje ananas of banaan.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen