Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond nootmuskaat

Mag een hond nootmuskaat?


Mag een hond nootmuskaat eten? Nootmuskaat wordt veel gebruikt in de Nederlandse keuken. Ook honden vinden de smaak lekker en kunnen als de beste bedelen om eten waar nootmuskaat op zit. Maar met zoveel voedingsmiddelen die niet goed zijn voor honden, zoals chocolade, zout en uien, hoort ook nootmuskaat in dit rijtje. Nootmuskaat is giftig voor dieren vanwege de giftige stoffen myristicine, elimicine en safrol.

Mag een hond nootmuskaat eten? Het antwoord is: Nee, nootmuskaat is gevaarlijk voor honden en kan hallucinaties opwekken

Waarom is nootmuskaat gevaarlijk voor een hond?

Nootmuskaat bevat onder meer safrol-olie, wat gebruikt kan worden als grondstof voor diverse soorten drugs. Mensen die het gebruiken of meer dan een eetlepel nootmuskaat eten voelen zich tot wel een aantal dagen high. Ook op honden is dit effect merkbaar, alleen hebben zij begrijpelijk veel minder van de werkzame stof nodig om het effect te voelen.

Gevolgen van nootmuskaat eten voor een hond

De symptomen na het eten van nootmuskaat openbaren zich binnen twee tot vijf uur. Honden die relatief veel nootmuskaat gegeten hebben kunnen zelfs epileptische aanvallen krijgen. De gevolgen van het eten van nootmuskaat kunnen tot wel twee dagen aanhouden. Je hond wordt er simpelweg aardig ‘high’ van. Voor een hond is dit echter geen prettige ervaring en het eten van nootmuskaat is daarmee niet geschikt voor een hond. Als je hond er veel van gegeten heeft, waarschuw dan zeker zo snel mogelijk een dierenarts, die de gevolgen zoveel mogelijk kan beperken. Een overdosis nootmuskaat is mogelijk en kan dodelijk zijn.

Symptomen als een hond te veel nootmuskaat heeft gehad

Heb je het vermoeden dat je hond nootmuskaat gegeten heeft? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen die je hond kan ervaren:

  • Desoriëntatie
  • Hallucinaties
  • Verhoogde hartslag
  • Hoge bloeddruk
  • Droge bek
  • Last van buikpijn
  • Epileptische aanvallen
  • Bewusteloosheid

Wat doen als je hond nootmuskaat op heeft? De behandeling

Een vergiftiging door nootmuskaat kan verschillen in ernst en moet serieus genomen worden. Je hond is na het eten van veel nootmuskaat ‘high’ en loopt risico. Als je vermoedt of weet dat je hond nootmuskaat gegeten heeft, laat hem dan water drinken en ga eventueel naar een dierenarts om je hond te laten braken. Probeer dit niet zelf op te wekken met zout, maar laat de dierenarts een injectie geven. Als je te laat bent om je hond te laten braken, dan kan het middel Norit gegeven worden. Hiermee voorkom je dat de werkzame stoffen via de darmen in het bloed worden opgenomen.

Mag een hond nootmuskaat?

Dus mag een hond nootmuskaat eten? Nee, geef nooit nootmuskaat aan een hond en zorg ervoor dat ze het niet stiekem kunnen vinden. Houd het bij speciale hondenkoekjes en laat je hond niet met de pot mee-eten, zeker niet als er nootmuskaat op je eten zit.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.
http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen