Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond melk

Mag een hond melk drinken?


Mag een hond melk drinken? Melk bevat lactose, wat voor honden schadelijk kan zijn als ze er te veel van binnen krijgen. Het is niet zo erg als je hond melk heeft gedronken, maar voorkom wel altijd dat ze er te veel van drinken. Lactose kan bij puppy’s en kleine honden snel diarree en andere klachten veroorzaken. Melk waaraan kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd (bijvoorbeeld frist of andere drinkyoghurt) kunnen wel aanzienlijk gevaarlijker zijn door de toegevoegde zoetstoffen en kleur- en smaakstoffen. Ook zijn sommige honden lactose intolerant, wat direct problemen geeft.

Mag een hond melk drinken? Het antwoord is: Een beetje mag, maar liever niet geven.

Is melk gevaarlijk voor een hond?

Mag een hond melk? Nee liever niet, sommige honden smullen van melk, maar het lichaam van veel honden kan de lactose die in melk zit niet goed afbreken. Bij puppy’s kan de verleiding groot zijn om een bakje melk neer te zetten, maar de kans bestaat dat de pup er diarree van krijgt. Als je toch melk wilt geven, vervang melk dan door speciaal hondenmelkpoeder, aangelengd met water

Gevolgen van melk drinken voor een hond

Honden hebben het enzym lactase nodig om melk te kunnen verteren. Dit enzym wordt echter niet aangemaakt bij veel honden, waardoor dieren problemen kunnen ondervinden na het drinken van veel melk. De gevolgen van teveel melk drinken bij honden lijken op die van een voedselintolerantie.

Symptomen als een hond te veel melk heeft gedronken

Heb je het vermoeden dat je hond te veel melk heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree

De ernst van de klachten kan per keer variëren en treden niet direct na het drinken van de melk op. Heeft je hond last van een voedselallergie of een lactose intolerantie? Dan zal je vrijwel meteen een reactie zien.

Wat doen als je hond te veel melk op heeft? De behandeling

Als je denkt dat je dat je hond te veel melk heeft gedronken en daardoor veel last heeft gekregen van diarree? Dan is uitdroging een risico, neem bij daarom twijfel contact op met je dierenarts en laat je hond veel water drinken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond melk?

Dus mag een hond melk drinken? Liever niet, geef het nooit aan een hond, ook al lijkt het echt een traktatie. Vooral kleine honden en puppy’s kunnen snel last krijgen van diarree na het drinken van melk. Melk waaraan kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd zijn absoluut verboden om aan een hod te geven.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen