Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond leverworst

Mag een hond leverworst eten?


Mag een hond leverworst eten? Veel mensen en vooral kinderen vinden een plakje leverworst erg lekker. Ook honden staan ervoor in de rij! Het is dan ook vol van smaak en lekker zout. Leverworst is helaas wel gevaarlijk voor honden en kan bij een grote inname gezondheidsproblemen veroorzaken. Op zich is een enkel plakje leverworst niet schadelijk en zelfs een lekkere traktatie. Het eten van een hele leverworst kan wel schadelijk zijn.

Mag een hond leverworst eten? Het antwoord is: Nee, geef je hond niet meer dan een enkel plakje leverworst, ook al vinden ze het zo lekker.

Leverworst gevaarlijk voor een hond

Leverworst is vet en bevat zout. Beide zijn niet goed voor een hond, want het kan de alvleesklier van je hond ontstoken laten raken. Bovendien bevat leverworst veel vitamine A. Een hondenlichaam kan vitamine A goed opslaan, maar lastig verwerken. Als je hond er veel van binnen krijgt, dan hoopt de hoeveelheid vitamine A zich op en kan gezondheidsproblemen geven.

Gevolgen van leverworst eten voor een hond

Een van de grootste risico’s voor je hond is een ontstoken alvleesklier, die voor kan komen als je hond vaker en veel vette producten eet. Bij bacon is dit bijvoorbeeld ook het geval. De lever van een hond kan beschadigd raken als de concentratie vitamine A te hoog oploopt. Als een ontstoken alvleesklier niet op tijd behandeld wordt, dan ontstaat na verloop van tijd een buikvliesontsteking, waarbij ook de maag en darmen aangetast kunnen raken.

Symptomen als een hond te veel leverworst heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond te veel of een hele leverworst heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken door misselijkheid
  • Afwijkingen aan de ogen
  • Huidproblemen
  • Afwijkingen aan het skelet

Wat doen als je hond te veel leverworst op heeft? De behandeling

Voorkom ten eerste dat je hond geen vet en zout voedsel meer krijgt. Als je naast hondenbrokken ook regelmatig leverworst geeft, dan kunnen bovengenoemde symptomen ontstaan. De behandeling bestaat meestal uit pijnstilling en het onderdrukken van misselijkheid. Uitgedroogde honden krijgen een infuus met vocht en voeding.

Mag een hond leverworst?

Dus mag een hond leverworst eten? Nee, liever niet. Kleine honden en puppy’s lopen risico wanneer zij veel leverworst eten. Geef speciale hondenkoekjes of hondensnoepjes en zorg voor een vetarm en goed verteerbaar dieet.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.
http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen