Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond komkommer

Mag een hond komkommer eten?


Mag een hond komkommer eten? Een komkommer is een goede snack voor je hond en ongevaarlijk. Komkommer bevat weinig koolhydraten, maar juist veel voedingsstoffen. Ook al zijn honden vleeseters, komkommers mogen honden gerust eten als lichte snack.

Mag een hond komkommer eten?

Het antwoord is: JA!

Een komkommer is voor een hond een prima beloning voor goed gedrag. Komkommers zijn veilig en geschikt om aan honden te geven. Ze zijn niet allen voedzaam, maar dus ook geschikt om tijdens training te gebruiken. Zoals met alles geldt uiteraard wel dat te veel komkommer de spijsvertering van een hond kan verstoren en diarree veroorzaken. Ondanks dat is komkommer een van de beste voedselsoorten die je aan een hond kunt geven.

Komkommers gezond voor een hond

Komkommers hebben zowel voor mensen als dieren gezondheidsvoordelen. Ze helpen kanker te voorkomen, voorkomen een te hoge bloeddruk en bestrijden het ontstaan van diabetes. De lever en nieren van je hond worden sterker als je hond komkommer eet. Ook helpt deze lekkere groente oudere honden om met artritis gerelateerde klachten te verminderen. Een ander voordeel van komkommer is dat je hond er een energiestoot van krijgt vanwege de vitamine B die erin zit. Een praktisch voordeel van komkommer aan je hond geven is dat het slechte adem tegengaat. Veel hondenbezitters gebruiken hiervoor een schijfje komkommer.

Omdat komkommers weinig calorieën bevatten, zijn ze ook geschikt als middel om te zware honden te laten afvallen. Een goed en leuk idee is om je te dikke hond te laten rennen, zitten, rollen of andere trucjes te laten doen en hem dan te belonen met een schijfje komkommer.

Gerust komkommer aan hond geven

Verse komkommer is een passende snack voor je hond. Komkommers bieden veel gezondheidsvoordelen en zijn een prima beloning tijdens trainingen of spelletjes. Honden krijgen meer energie van komkommer en een minder slechte adem. Al met al zijn komkommers, indien met mate gegeven, uitstekend voer voor elke hond. Houd altijd in gedachten dat te veel komkommer je hond juist zal schaden. Hij wordt er winderig van of krijgt diarree als hij te veel komkommer gegeten heeft.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen