Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond koffie

Mag een hond koffie drinken?


Mag een hond koffie drinken? In koffie zit cafeïne. Deze stof werkt opwekkend en mensen blijven er langer wakker van. Bij honden leidt een kleine hoeveelheid cafeïne al tot een hartslagverhoging. Als een hond echt te veel koffie drinkt, dan kan dit zelfs leiden tot een hartstilstand. Probeer daarom te voorkomen dat je hond koffie drinkt en laat geen kopje koffie achter op tafel.

Mag een hond koffie eten? Het antwoord is: NEE, geef je hond geen koffie

Koffie gevaarlijk voor een hond

Koffie kan erg gevaarlijk zijn voor een hond. Hoe sterker de koffie, des te hoger de concentratie gevaarlijke cafeïne. Ook thee (bevat theïne), maar ook bijvoorbeeld cola is gevaarlijk voor honden om te drinken. Een hond mag ook zeker geen ice-coffee, omdat daar naast de cafeïne ook nog eens suikers aan toegevoegd zijn. Dubbel slecht! Probeer verstandig te zijn en geef je hond alleen water. Heeft je hond per ongeluk koffiepads opgegeten, of een pot met filterkoffie opgesnoept, wees dan extra alert en probeer te achterhalen welke hoeveelheid koffie je hond gegeten heeft. Neem bij twijfel of het optreden van de symptomen hieronder direct contact op met de dienstdoende dierenarts.

Gevolgen van koffie eten voor een hond

Cafeïne in koffie behoort tot een groep van zogenaamde methylxanthinen. Honden zijn niet goed in staat om deze stoffen in hun lichaam te verwerken en weer uit te scheiden, zoals dat bij mensen wel gebeurt. De effecten zijn te vergelijken met het eten van chocolade, waarin de gevaarlijke stof theomobrine zit en eveneens langzaam door honden afgebroken kan worden. Een cafeïnevergiftiging door het drinken van koffie is daardoor snel het geval, zeker bij kleinere honden.

Symptomen als een hond te veel koffie heeft gedronken

Heeft je hond koffie gedronken? Een beetje cafeïne kan al leiden tot een verhoging van de hartslag. Houd in de gaten of je onderstaande symptomen bij je hond opmerkt. Ze treden meestal binnen 1 tot 2 uur na het drinken van koffie op:

  • Onrustig zijn
  • Braken
  • Hogere hartslag
  • Duizeligheid (wankelen)
  • Hartstilstand

Als een een hond erg veel koffie gedronken heeft, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Desondanks is het drinken van koffie door een hond doorgaans niet dodelijk en wordt je hond er wel actiever van. Waarschuw wel direct een dierenarts als de hoeveelheid koffie te groot is geweest. Een hartstilstand is in dat geval niet onwaarschijnlijk.

Wat doen als je hond koffie gedronken heeft? De behandeling

Na het drinken van koffie en het vertonen van de verschijnselen hiervan, zal een hond nog wel even last hebben van de gevolgen van het drinken van koffie. De meeste honden herstellen op eigen kracht weer. Laat een hond veel water drinken om de cafeïne te verwerken.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond koffie?

Dus mag een hond koffie drinken? Nee, geef nooit koffie aan een hond. Zeker omdat er geen tegengif voor een cafeïnevergiftiging bij honden bestaat. Een dierenarts zal je hond laten braken om een verdere vergiftiging door cafeïne te voorkomen.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen