Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond knoflook

Mag een hond knoflook eten?


Mag een hond knoflook eten? Knoflook behoort tot de Allium-familie, waaronder ook ui en bieslook valt. Knoflook is erg gevaarlijk voor honden en zelfs giftig. In knoflook zit de stof thiosulfaat. Voorkom dus absoluut dat je hond knoflook eet. Geef je hond ook geen knoflook als je met de bereiding bezig bent of gerechten waarin knoflook verwerkt zit, want ook na bakken of verhitten verdwijnen de giftige stoffen niet. Je hond loopt grote risico’s als hij knoflook eet. Veel mensen denken dat je een hond kunt ontwormen door hem knoflook te geven. Dit is echter zeker niet het geval.

Mag een hond knoflook eten? Het antwoord is: NEE, knoflook is zeer gevaarlijk voor honden

Waarom is knoflook gevaarlijk voor een hond?

In ui-achtigen, zoals knoflook, maar ook prei, uien en bieslook, zitten stoffen die de rode bloedcellen van je hond kunnen beschadigen. Deze stoffen zijn zogenaamde oxidanten. De rode bloedcellen honden kunnen hier slecht tegen. Knoflook is voor honden wel iets minder gevaarlijk dan ui, maar geef een hond nooit knoflook. Honden krijgen er snel ernstige bloedarmoede van, die kan leiden tot beschadiging van belangrijke organen. Hart- en nierfalen is na het eten van veel knoflook mogelijk. Bij honden kan 15 tot 30 gram knoflook per kilo lichaamsgewicht al leiden tot symptomen van knoflookvergiftiging (bloedarmoede).

Gevolgen van knoflook eten voor een hond

De symptomen na het eten van knoflook openbaren zich meestal pas na een aantal dagen. De afbraak van rode bloedcellen gaat dan echt voor je hond merkbaar worden. Als een hond een enkele keer knoflook gegeten heeft, dan kan een hond de rode bloedcellen opnieuw aanmaken.

Symptomen als een hond te veel knoflook heeft gehad

Heb je het vermoeden dat je hond knoflook gegeten heeft? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree
  • Sufheid
  • Slechte adem
  • Verlies van eetlust

Symptomen aantal dagen na het eten van knoflook:

  • Wankelen op de poten
  • Bleek tandvlees
  • Ademhalingsproblemen
  • Donkerrode urine
  • Verhoogde hartslag

Wat doen als je hond knoflook op heeft? De behandeling

Een vergiftiging door knoflook kan verschillen in ernst. Een dierenarts kan wel altijd een diagnose stellen door middel van een bloedonderzoek. In het bloed is het aantal rode bloedcellen aantoonbaar. Een vroege behandeling is zeer belangrijk voor de overlevingskans van je hond. De behandeling bestaat meestal uit het aanleggen van een infuus en de hond goed blijven bewaken. Als de symptomen zeer ernstig en levensbedreigend zijn, dan behoren een bloedtransfusie en extra zuurstof geven ook tot de mogelijkheden.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond knoflook?

Dus mag een hond knoflook eten? Nee, geef nooit knoflook aan een hond, in welke vorm dan ook. Sommige mensen denken dat knoflook voor honden goed zou zijn tegen parasieten zoals wormen, vlooien en teken. Dat is alleen nooit bewezen en gezien de risico’s die knoflook voor honden vormt af te raden.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen