Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond kaas

Mag een hond kaas eten?


Mag een hond kaas eten? In kaas zitten veel ingrediënten die niet zo goed zijn voor een hond. Kaas bevat onder meer lactose en zou, wat voor honden schadelijk kan zijn als ze er te veel van binnen krijgen. Het is op zich niet zo erg als je hond een paar blokjes kaas heeft gegeten en sommige honden smullen er echt van. Voorkom wel altijd dat ze er te veel van eten. Lactose veroorzaakt bij puppy’s en kleine honden al snel diarree. Kaas is ook erg zout, wat voor honden gevaarlijk kan zijn. Een blokje gele kaas is prima om aan je hond te geven, maar geef een hond absoluut geen brie of smeerkaas. Hierin zit erg veel lactose en zout en kan bovendien de levensgevaarlijke zoetstof xylitol bevatten.

Mag een hond kaas eten? Het antwoord is: Een paar blokjes gele kaas mag, maar liever niet geven.

Kaas gevaarlijk voor een hond

Mag een hond kaas? Nee liever niet meer dan een paar blokjes kaas. De lactose in kaas is door honden slecht afbreekbaar. Hoe zouter de kaas, des te gevaarlijker het is voor je hond. Geef dus liever een blokje jonge kaas dan oude kaas (erg zout). Vermijd absoluut ‘vloeibare’ kazen, zoals smeerkaas.

Gevolgen van kaas eten voor een hond

Veel honden hebben problemen na het eten van veel kaas. De gevolgen van teveel kaas eten bij honden lijken op die van een voedselallergie of intolerantie.

Symptomen als een hond te veel kaas heeft gegeten

Heb je gezien dat je hond te veel kaas heeft gehad of heb je hem er veel van gegeven? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree
  • Verhoogde hartslag
  • Flauwvallen

Na het eten van een grote hoeveelheid kaas kan een hond door al het zout in een slecht geval het bewustzijn verliezen. Waarschuw dan altijd een dierenarts. Als je hond last heeft van een voedselallergie of een lactose-intolerantie, dan zal de reactie op het eten van kaas vrij snel merkbaar worden.

Wat doen als je hond te veel kaas op heeft? De behandeling

In de meeste gevallen merk je niet veel aan je hond als deze kaas heeft gegeten, maar neem bij ernstige symptomen contact op met je dierenarts. Zij kunnen je hond laten braken als het nog niet lang geleden is dat je hond te veel kaas gegeten heeft en controleren de overige lichaamsfuncties.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond kaas?

Dus mag een hond kaas eten? Nee liever niet, geef niet meer dan enkele blokjes kaas of een plakje kaas aan een hond. Kleine honden en puppy’s krijgen snel last van diarree. Smeerkaas en brie zijn soms zelfs levensgevaarlijk voor een hond. Pas dus op met toastjes met brie op tafel en laat deze niet onbeheerd achter.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen