Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond cola drinken

Mag een hond cola drinken?


Mag een hond cola drinken? In cola zit net zoals in cola de stof cafeïne. Bij mensen werkt dit opwekkend en je blijft er langer wakker van. Bij honden echter kan een kleine hoeveelheid cafeïne al leiden tot een gevaarlijke verhoging van de hartslag. Indien een hond echt veel te veel cola drinkt, dan is het mogelijk dat dit een hartstilstand veroorzaakt. Voorkom altijd dat je hond coca cola drinkt en ruim na een feestje altijd je cola van tafel of het aanrecht op.

Mag een hond cola eten? Het antwoord is: NEE, geef je hond geen cola

Cola gevaarlijk voor een hond

Cola bevat veel cafeïne en kan erg gevaarlijk zijn voor een hond. In thee komt ook cafeïne voor (het heet dan theïne) en ook koffie bevat er veel van. Het is verstandiger om je hond alleen water te geven. Heeft je hond per ongeluk cola gedronken, probeer er dan achter te komen hoeveel cola je hond gedronken heeft. Bij twijfel of als je de symptomen hieronder ziet, neem dan contact op met je dierenarts.

Gevolgen van cola drinken voor een hond

De cafeïne die in cola zit, is een zogenaamde methylxanthine. Deze stof kan niet goed door honden verwerkt worden. Een cafeïnevergiftiging na het drinken van cola kan daardoor snel optreden, zeker als je hond wat kleiner is of nog een puppy.

Symptomen als een hond te veel cola heeft gedronken

Heeft je hond of puppy cola gedronken? Helaas is een kleine hoeveelheid cafeïne al in staat om bij je hond een verhoging van de hartslag tot gevolg te hebben. Onderstaande symptomen passen bij het beeld van een cafeïnevergiftiging bij honden en puppy’s. Meestal verschijnen de symptomen binnen twee uur na het drinken van cola.

  • Hogere hartslag
  • Duizeligheid (wankelen)
  • Hartstilstand
  • Onrustigheid
  • Braken

Meestal is het drinken van cola door een hond gelukkig niet dodelijk, maar merk je wel dat je hond actiever wordt. Waarschuw wel snel een dierenarts als je weet dat de hoeveelheid cola groot is geweest. Je hond loopt het risico op een hartstilstand.

Wat doen als je hond cola gedronken heeft? De behandeling

Als je hond cola gedronken heeft, dan kan hij nog wel even last houden van de symptomen, omdat de cafeïne maar langzaam door een hondenlichaam verwerkt wordt. De meeste honden herstellen op eigen kracht. Veel water laten drinken kan helpen.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond cola?

Dus mag een hond cola drinken? Nee, geef nooit cola aan een hond. Er bestaat geen tegengif voor een cafeïnevergiftiging bij honden. Is de situatie erg acuut en ben je er op tijd bij? Dan zal een dierenarts je hond laten braken om een verdere cafeïnevergiftiging te voorkomen.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen