Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond chocolade

Mag een hond chocolade eten?


Mag een hond chocolade eten? Chocolade is zeer gevaarlijk voor honden en kan zelfs dodelijk zijn als je hond er te veel van binnenkrijgt. Het giftige bestanddeel theobromine is daar verantwoordelijk voor. Een te hoge concentratie theobromine in het lichaam van een hond kan leiden tot een verhoogde hartslag, trillen en zelfs overlijden als je hond echt te veel chocolade heeft gegeten

Mag een hond chocolade eten?

Het antwoord is: NEE!

Honden zijn bijna altijd op zoek naar een lekker tussendoortje. Zeker tijdens de kerstdagen of Pasen staat er in de Nederlandse huishoudens veel chocolade op tafel. Het kan dus zomaar gebeuren dat je hond een stuk chocola van tafel weet te bemachtigen en het opeet. Geef in ieder geval nooit zelf chocolade aan je hond, want dit kan zeer gevaarlijk voor een hond zijn. Omdat mensen zo gek zijn op chocola, kan het zijn dat je denkt dat ook je lieve hond er wel zin in zou hebben. Toch is dit zeker niet waar. Je doet je hond absoluut geen plezier met een stuk chocolade.

Chocolade gevaarlijk voor een hond

Mag een hond chocolade? Vooral het eten van chocolade in de pure vorm kan levensgevaarlijk zijn voor je hond. Melkchocolade en witte chocolade zijn gelukkig minder gevaarlijk, omdat daar minder theobromine in zit. Deze stof, maar ook de cafeïne in chocolade ontregelt het centrale zenuwstelsel en de waterhuishouding van je hond. Ook de hartspieren kunnen worden aangetast, waarna je hond een hartstilstand kan krijgen. Bij mensen wordt theobromine gemakkelijk afgebroken, maar bij honden is dat niet het geval. De theobromine is moeilijk te verwerken en kan nog wel dagenlang in het lichaam van de hond aanwezig blijven. Het is echt vergif voor je hond.

Gevolgen van chocolade eten voor een hond

Helaas bestaat er geen tegengif om de theobromine in het lichaam van een hond af te breken. Als je het vermoeden hebt of hebt gezien dat je hond veel chocolade heeft gegeten, neem dan snel contact op met een dierenarts. Als je er snel bij bent, dan is de maag van je hond mogelijk nog te legen door middel van een braakmiddel. Geef je hond nooit zout om zelf het braken op te wekken, dit verergert de zaak meestal.

Absoluut geen pure chocolade aan een hond geven

Let vooral op pure chocolade. Vooral bij deze soort chocola is ernstige vergiftiging een echt risico. De kans dat je hond in de gevarenzone terechtkomt door het eten van melkchocolade of witte chocolade is gelukkig aanzienlijk kleiner. Hierin zit minder theobromine. Een hond moet meerdere repen ophebben, om dan klachten te krijgen. Of je hond ook echt ziek wordt, hangt af van het lichaamsgewicht en van de soort en de hoeveelheid chocola die je hond gegeten heeft. Ga direct naar de dierenarts bij:

  • Kleine honden: 150 gram melkchocolade, of 50 gram pure chocolade gegeten.
  • Middelgrote honden: 500 gram melkchocolade, of 200 gram pure chocolade gegeten.
  • Grote honden: 900 gram melkchocolade, of 300 gram pure chocolade gegeten.

Symptomen chocoladevergiftiging bij een hond

Heb je het vermoeden dat je hond te veel chocolade heeft gehad? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.
  • Veel drinken
  • Hijgen
  • Overgeven
  • Diarree
  • Onrustig zijn
  • Trillen

Hond chocolade gegeten, naar dierenarts?

Als je vermoedt dat je hond te veel chocolade heeft gegeten, neem dan altijd snel contact op met je dierenarts. Als je er op tijd bij bent, dan kan het nog helpen om je hond te laten braken. Welke behandeling gekozen wordt hangt af van een aantal zaken. Hoe lang is het geleden dat je hond de chocolade gegeten heeft en de ernst van de verschijnselen. Als je binnen drie uur bij de dierenarts bent, dan krijgt je hond een injectie om het braken op te wekken. Als het langer dan drie uur geleden is, dan zal je hond worden opgenomen en goed bewaakt worden.

Nooit chocolade aan hond geven

Dus mag een hond chocolade eten? Absoluut niet, geef nooit chocolade aan een hond. Vooral kleine honden en puppy’s lopen risico wanneer zij pure chocolade hebben gegeten.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen