Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond brooddeeg eten

Mag een hond brooddeeg eten?


Mag een hond brooddeeg eten? Deeg voor brood is bijzonder omdat er gist in zit. Het gist is een levend ingrediƫnt en verdubbelt in grootte tijdens het rijzen. Als je hond deeg eet dat nog niet gerezen is, dan kan dit rijzen ook in de maag en darmen gebeuren. Dit kan ernstige gevolgen hebben, of bezorgt je hond in ieder geval een hoop ongemak. Ook komt er tijdens het gistingsproces alcohol vrij, wat eveneens niet gezond is voor een hond.

Mag een hond brooddeeg eten? Het antwoord is: Nee, het gist in deeg kan ernstige problemen in de maag en darmen veroorzaken.

Waarom is brooddeeg gevaarlijk voor een hond?

Nog niet gerezen brooddeeg bevat gist, wat ervoor zorgt dat een brood lekker luchtig wordt. Deeg kan tot wel twee keer in grootte toenemen tijdens het rijzen. Eet een hond deeg, dan zal dit rijzen gebeuren in de maag. Hierdoor ontstaat daar een hoge druk en zo kan zelfs een breuk in de maag of darmen ontstaan. Een hond mag wel gebakken brood eten, dat is veilig als ze er niet te veel van eten. De aanbevolen hoeveelheid gewoon brood is maximaal 5 tot 10 procent van de totale hoeveelheid voer per dag.

Gevolgen van brooddeeg eten voor een hond

Als een hond ongerezen brooddeeg (of pizzadeeg) eet, komt het deeg in de warme maag terecht. Een ideale omgeving voor brooddeeg om te gaan rijzen. Dit rijzende stuk brooddeeg kan in de maag zorgen voor verstopping en maagpijn door de toegenomen druk op de maagwand. Zelfs scheuring van deze wand of de darmen is mogelijk.

Symptomen als een hond te veel brooddeeg heeft gehad

Als je hond deeg met gist gegeten heeft, kunnen onderstaande verschijnselen en symptomen voorkomen:

  • Braken
  • Diarree
  • Suffe indruk
  • Slechte adem
  • Geen eetlust
  • Krampen

Mag een hond brooddeeg eten?

Dus mag een hond brooddeeg eten? Nee, laat je hond geen brooddeeg eten. Brood mag een hond wel eten als het al afgebakken is.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen