Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond bier drinken

Mag een hond bier drinken?


Mag een hond bier drinken? Sommige hondenbezitters gunnen hun hond af en toe een glaasje of bakje met bier. Ook kan het voorkomen dat je hond per ongeluk drinkt van een achtergelaten glas bier of gemorste drank van het tapijt of de grond oplikt. Veel honden vinden bier een lekker drankje. Toch is het geven van bier aan een hond niet aan te raden en gevaarlijk.

Mag een hond bier eten? Het antwoord is: Nee, laat een hond geen bier drinken.

Bier gevaarlijk voor een hond

Bier is slecht voor een hond. Net zoals bij mensen loopt je hond risico op een alcoholvergiftiging en als hij vaak bier krijgt een beschadiging van de lever. De lever moet namelijk harder werken om de alcohol in bier te verwerken.Uiteindelijk is levercirrose een reëel risico. Bij honden is er bovendien veel minder bier nodig om schade aan te richten. Vooral kleinere honden en pups zijn gevoelig voor de gevolgen van bier drinken.

Gevolgen van bier drinken voor een hond

Alcohol is de gevaarlijke stof in bier. De nieren en lever van een hond zijn niet gemaakt op het verwerken van de alcohol in bier en hebben moeite om alles te verwerken. Bij honden is ook veel minder bier nodig om al de eerste symptomen van dronkenschap waar te nemen. Eigenlijk is dit al een aantasting van het zenuwstelsel. Als een hond veel en vaak bier krijgt, dan zijn beschadiging van de lever, problemen met het hart en hersenschade niet uit te sluiten.

Symptomen als een hond te veel bier heeft gedronken

Denk je dat je hond misschien veel of te veel bier gedronken heeft? Dan kunnen de volgende symptomen en verschijnselen voorkomen:

  • Braken
  • Problemen met de coördinatie
  • Diarree
  • Ademhalingsproblemen
  • Bewusteloosheid
  • Coma

Bovenstaande symptomen treden over het algemeen binnen een uur na het drinken van bier op.

Wat doen als je hond dronken is? De behandeling

Als je hond te veel bier heeft gedronken, of je bang bent dat hij te veel alcohol binnen heeft gekregen, laat je hond dan veel water drinken. Als je hond buiten bewustzijn is geraakt, ga dan met spoed naar een dierenarts. Een hond mag overigens niet drinken als hij buiten bewustzijn is. Een dierenarts laat een hond braken door het geven van een braakopwekkende injectie. Zelf het braken opwekken bij je hond door middel van het geven van zout is levensgevaarlijk voor een hond. Doe dit dus absoluut nooit. Bij de dierenarts krijgt je hond soms een infuus als er sprake is van uitdroging door het drinken van te veel bier.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond bier?

Dus mag een hond bier drinken? Nee, geef honden geen bier. Het risico is te groot en de gevolgen kunnen onomkeerbaar zijn. Honden die regelmatig bier van hun baasje krijgen, lopen een grote kans op levercirrose.

Kan een hond dronken worden?

Een hond kan gemakkelijk dronken worden. Dat gebeurt ook veel sneller dan bij mensen het geval is. Op internet zijn veel filmpjes te vinden van dronken honden. Hoewel het grappig lijkt, is dit voor je hond zeker niet het geval.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen