Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond bacon

Mag een hond bacon eten?


Mag een hond bacon eten? Voor mensen is bacon een echte tractatie. Lekker vol van smaak, knapperig en heerlijk zout. Bacon is echter gevaarlijk voor honden en kan ernstige pancreatitis veroorzaken: ontsteking van de alvleesklier. Bacon is zout en erg vet. Het vet in bacon is voor honden erg ongezond en kan op termijn zelfs de slagaders verstoppen. Bovendien komen bij de bereiding ervan voor honden kankerverwekkende stoffen vrij.

Mag een hond bacon eten? Het antwoord is: Nee, geef je hond geen bacon, ook al vinden ze het zo lekker.

Bacon gevaarlijk voor een hond

Bacon is zeer vetrijk voedsel (meer dan 40 procent vet) en bevat zout. Het kan de alvleesklier van je hond schaden en gezondheidsproblemen geven. Sommige honden zijn van nature al gevoelig voor pancreatitis, een ernstige aandoening waarbij de alvleesklier ontstoken raakt. De eerste tekenen verlopen vaak onopgemerkt, totdat het te laat is. Ook het zout in bacon kan problemen geven, zoals een opgeblazen gevoel en darmproblemen. Te veel bacon kan dus schadelijk zijn voor je hond. Het is gewoon niet verantwoord om je hond bacon te geven.

Gevolgen van bacon eten voor een hond

Een van de grootste risico’s voor je hond is een ontstoken alvleesklier. De alvleesklier produceert enzymen om voedsel te verwerken. Bij een gezonde hond worden die enzymen pas actief in de dunne darm. Als ze al in de alvleesklier vrij komen, dan gaan ze de alvleesklier zelf verteren. Dit heet alvleesklierontsteking of pancreatitis. Er ontstaat na verloop van tijd een buikvliesontsteking, waarbij ook de maag, dunne darm en de lever aangetast kunnen raken.

Symptomen als een hond te veel bacon heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond te veel bacon heeft gehad en mogelijk een alvleesklierontsteking heeft opgelopen? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Uitdroging
  • Pijnlijke buik
  • Sloom gedrag
  • Koorts

De symptomen zijn wel vergelijkbaar met die van een voedselvergiftiging. De verschijnselen kunnen acuut en ernstig zijn, maar ook minder hevig of zelfs chronisch.

Wat doen als je hond te veel bacon op heeft? De behandeling

Meestal is bloedonderzoek of een echo van de buik noodzakelijk om vast te stellen dat het om een alvleesklierontsteking gaat. Een dierenarts kan hier uitsluitsel over geven en zal ook informeren naar het dieet van je hond. Krijgt hij vaak vette producten of eet hij vaker met de pot mee? Dan is het risico op alvleesklierontsteking groter. De behandeling bestaat meestal uit pijnstilling, het onderdrukken van de misselijkheid en daarmee het voorkomen van braken. Als de hond al uitgedroogd is, dan krijgt deze soms een infuus.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond bacon?

Dus mag een hond bacon eten? Nee, vooral kleine honden en puppy’s lopen risico wanneer zij bacon eten. Een goed alternatief is speciale hondenkoekjes of hondensnoepjes te geven en de bacon lekker zelf op te eten. Stelregel is: geef honden een vetarm en goed verteerbaar dieet.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen