Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond appel eten

Mag een hond appel eten?


Mag een hond appel eten? Dat hangt er vanaf. Een appel is in principe niet gevaarlijk voor een hond, maar de pitjes van een appel zijn echter wel erg gevaarlijk. Ook het eten van het klokhuis is af te raden. Als je je hond appel geeft, doe dat dan in kleine stukjes zonder pit. Eventueel kun je een appel ook pureren. Losse stukjes appel zijn niet gevaarlijk voor een hond, maar vermijd het geven van een klokhuis, omdat hier veel pitjes in zitten.

Mag een hond appel eten? Het antwoord is: Ja, maar let goed op: de pitjes in het klokhuis van de appel zijn zeer gevaarlijk!

Appelpitjes gevaarlijk voor een hond

Een hond maakt zelf vitamine C aan als het lichaam daar behoefte aan heeft. Daarom hoef je een hond geen fruit te geven, zoals bij mensen wel nodig is. De pitjes van appels bevatten namelijk blauwzuur, dat vrijkomt zodra er op appelpitjes wordt gekauwd. Deze stof komt overigens ook voor in de pitten van pruimen en perziken. Dit zuur is voor honden erg giftig. Krijgt je hond er te veel van binnen, dan kan het lichaam minder goed zuurstof opnemen. Dit kan vitale organen van je hond beschadigen. De hersenen en het hart lopen extra risico.

Gevolgen van appel eten voor een hond

Het binnenkrijgen van blauwzuur kan leiden tot een breed scala aan klachten die zelfs de dood tot gevolg kunnen hebben. Veel honden die een grote dosis blauwzuur hebben binnengekregen raken door kortademigheid in coma.

Symptomen als een hond te veel appelpitten heeft gegeten

Denk je dat je hond appel gegeten heeft? Dan kunnen de volgende symptomen en verschijnselen voorkomen:

  • Zwakte, moeheid
  • Verward gedrag
  • Duizeligheid
  • Paniek
  • Kortademigheid
  • Braken
  • Coma

De gevolgen kunnen bij een grote inname appelpitjes groot zijn. De toevoer van zuurstof naar vitale organen verslechtert. Waarschuw direct een dierenarts als je deze symptomen na het eten van een grote hoeveelheid appel(pitten) of klokhuizen opmerkt.

Wat doen als je hond appelpitjes gegeten heeft? De behandeling

De symptomen na het eten van appelpitjes verschillen in ernst. Als er veel appelpitjes zijn gegeten en je gaat direct naar een dierenarts, dan kan deze je hond nog laten braken. In een later stadium is een behandeling nodig die ook wordt toegepast bij andere vormen van vergiftigingen. Een infuus en opname in een dierenkliniek kunnen noodzakelijk zijn.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond appel?

Stukjes appel mogen, maar vermijd de gevaarlijke appelpitjes in klokhuizen omdat hier het giftige waterstofcyanide (blauwzuur) in zit.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen