Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
Mag een hond alcohol drinken

Mag een hond alcohol drinken?


Mag een hond alcohol drinken? Kan een hond dronken worden? Het zijn vragen die sommige hondenbezitters bezighouden. Niet zozeer dat je een hond alcohol zou willen geven, maar wat de risico’s zijn als je hond per ongeluk gedronken heeft van een glas sterke drank, wijn of bier. Voor veel mensen is alcohol een genot, voor honden is alcohol is echter zeer gevaarlijk.

Mag een hond alcohol eten? Het antwoord is: Nee, sta nooit toe dat je hond alcohol drinkt.

Alcohol gevaarlijk voor een hond

Alcohol is slecht voor de lever van een hond, net als bij mensen het geval is. Bij honden is er alleen veel minder alcohol nodig om schade aan te richten. Zeker kleine honden en pups zijn gevoelig voor alcoholvergiftiging.

Gevolgen van alcohol drinken voor een hond

Niet alleen de alcohol in bier of wijn is voor honden gevaarlijk. Symptomen van alcoholvergiftiging kunnen al voorkomen bij het eten van bijvoorbeeld rum cake, of gemorste drank op een tapijt. Zelfs het eten van rottend fruit staat erom bekend om honden dronken te kunnen laten worden.
De nieren van een hond zijn er niet op gebouwd om alcohol te filteren en te verwerken. Daar komt bij dat een hond niet eens veel alcohol gedronken hoeft te hebben om al veranderingen in het gedrag waar te nemen. Als eerste wordt het zenuwstelsel aangetast. Andere effecten van alcohol bij honden zijn onder meer beschadiging van de lever, problemen met het hart en zelfs beschadiging van de hersenen.

Symptomen als een hond te veel alcohol heeft gegeten

Heb je het vermoeden dat je hond te veel alcohol heeft gehad en mogelijk een alcoholvergiftiging heeft opgelopen? Let dan op de volgende symptomen en verschijnselen:

  • Braken
  • Diarree
  • Problemen met de coördinatie
  • Ademhalingsproblemen
  • Coma

Als een hond te veel bier, wijn of andere producten met alcohol heeft gehad, dan is het verliezen van het bewustzijn mogelijk. Ook komen leverproblemen en hartfalen voor. Symptomen treden meestal binnen een uur na het drinken van alcoholische dranken op.

Wat doen als je hond dronken is? De behandeling

Heeft je hond last van alcohol? Laat het dier dan water drinken, geef absoluut geen melk. Is je hond bewusteloos, waarschuw dan direct een dierenarts. Laat je hond ook niets drinken als hij buiten bewustzijn is. Een dierenarts kan je hond laten braken als je er op tijd bij bent. Probeer dit echter nooit op te wekken met bijvoorbeeld zout. Ook dat is vergif voor een hond. Als je hond al uitgedroogd is, dan kan deze bij de dierenarts een infuus krijgen.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Mag een hond alcohol?

Dus mag een hond alcohol drinken? Nee, vooral kleine honden en puppy’s lopen risico wanneer zij alcohol drinken. Wist je dat honden ook gevoelig zijn voor alcoholverslaving? Vooral de zoetere soorten alcoholische dranken vinden ze vaak lekker. Als een hond vaak een alcoholisch drankje krijgt is de kans op levercirrose erg groot.

Kan een hond dronken worden?

Ja, een hond kan dronken worden en ook nog eens veel sneller dan mensen. Daarbij zijn de risico’s echter ook aanzienlijk groter. Van leverproblemen, hartproblemen tot uitdroging en een kater.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen