Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
mag een hond aardappels eten

Mag een hond aardappels eten?


Mag een hond aardappels eten? Rauwe aardappelen kunnen voor een hond erg gevaarlijk zijn. Ook de aardappelschil, aardappelplant en uitlopers van aardappels bevatten veel solanine. Dit is een voor honden en ook voor mensen gevaarlijke stof en giftig. Het eten van rauwe aardappels kan bij honden problemen met het hart, diarree en jeuk veroorzaken. Gekookte en gebakken aardappels zijn overigens wel veilig om te eten.

Mag een hond aardappels eten? Het antwoord is: Nee, alleen gekookte en gebakken aardappels zijn veilig. Geef je hond in ieder geval zeker geen blad of steeltjes van een rauwe aardappel, of een ongekookte aardappel. De schil is eveneens zeer giftig.

Aardappels gevaarlijk voor een hond

Aardappels kunnen erg gevaarlijk voor een hond zijn. Onrijpe groene aardappels, gele ongekookte aardappelen en de groene delen en uitlopers van een aardappel zijn zeer schadelijk voor een hond. Voorkom ook dat je hond de giftige aardappelschillen eet. Dit is absoluut geen traktatie voor een hond.

Gevolgen van aardappels eten voor een hond

Aardappels zijn groente uit de beruchte nachtschadefamilie waaronder ook de tomaat en paprika vallen. De giftige stof solanine maakt aardappels zo gevaarlijk voor honden. Een hond kan zelfs aardappelvergiftiging oplopen. Als een aardappel gekookt of gebakken is dan verdwijnt de solanine vanzelf. Zoete aardappels zijn geen nachtschadeplanten en bevatten geen solanine. Dit type aardappelen is dus wel veilig voor een hond. Hoewel we afraden om deze in rauwe vorm aan je hond te geven.

Heeft je hond rauwe aardappels gegeten? Aardappelschillen of een deel van de aardappelplant? Een al bestaande ontsteking kan bij een hond door het eten van aardappels erger worden. De solanine zorgt verder voor verteringsproblemen en diarree. In grote hoeveelheden kan het binnenkrijgen van solanine zelfs fataal zijn voor dieren.

Symptomen als een hond te veel aardappels heeft gegeten

Denk je dat je hond aardappels gegeten heeft? Dan kunnen de volgende symptomen en verschijnselen voorkomen:

  • Jeuk
  • Diarree
  • Slaperigheid
  • Lusteloosheid
  • Braken

Je hond kan slaperig en duizelig worden na het eten van solanine in ongekookte aardappels. Ook de schil of een aardappelplant is gevaarlijk. De stof verlaat het lichaam van een hond niet snel en kan zich opbouwen. In de meeste gevallen heeft het eten van een enkele aardappel gelukkig geen dodelijke afloop. Waarschuw bij twijfel of ernstige symptomen een dierenarts.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Wat doen als je hond aardappels gegeten heeft? De behandeling

Je hond zal best even last hebben van diarree en zich niet lekker voelen. Gelukkig herstellen de meeste honden weer op eigen kracht. Laat je hond veel water drinken en probeer te voorkomen dat je hond aardappelschillen of een rauwe aardappel kan bemachtigen.

Mag een hond aardappels?

Dus mag een hond aardappels eten? Nee en ja. Dat hangt er vanaf in welke vorm. Rauwe aardappel, aardappelschillen en delen van de aardappelplant zijn giftig voor honden. Gebakken en gekookte aardappelen zijn veilig voor honden.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen