Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
hond heeft tabak of sigaretten gegeten

Hond heeft tabak of sigaretten gegeten?


Je Hond heeft tabak of sigaretten gegeten? Bijvoorbeeld een pakje sigaretten, een sigaar opgegeten of misschien een asbak uitgelikt? Het klinkt smerig, maar sommige honden doen het. Ook het eten van paardenstront komt immers voor. In tabak en sigaretten zitten veel ingrediƫnten die zeer gevaarlijk zijn voor een hond. De meest gevaarlijke stof in producten met tabak is nicotine. Slechts een kleine hoeveelheid nicotine is voor een hond kan al voldoende om aan te overlijden.

Hond heeft tabak gegeten of sigaretten op?

Mag een hond sigaretten eten? Het antwoord is: Nee, absoluut niet! De nicotine is levensgevaarlijk en kan dodelijk zijn voor je hond.

Tabak en sigaretten gevaarlijk voor een hond

Tabak, zoals dat in sigaren, sigaretten, pruimtabak, maar ook losse shag zit, is uitermate giftig voor een hond. Voorkom altijd dat een hond hier in aanraking mee kan komen. De nicotine kan al zeer snel dodelijke gevolgen hebben.

Gevolgen van tabak en sigaretten eten voor een hond

Als een hond of pup nicotine binnenkrijgt, dan wordt deze giftige stof zeer snel in de bloedbaan opgenomen. Het is een kwestie van seconden voordat het stofje in de hersenen terecht komt. In tegenstelling tot mensen kunnen honden deze stof niet verwerken, waarmee nicotine voor een hond nog vele malen gevaarlijker is dan voor mensen al het geval is.

Symptomen als een hond te veel tabak en sigaretten heeft gegeten

Heb je gezien dat je hond sigaretten, een sigaar of shag opgegeten heeft? Dan kunnen de volgende verschijnselen en symptomen voorkomen:

misselijkheid, braken, duizeligheid, benauwdheid en kan uiteindelijk leiden tot de dood.

  • Braken door misselijkheid
  • Zwalken door duizeligheid
  • Verhoogde hartslag
  • Benauwdheid
  • Overlijden

Al na het eten van een kleine hoeveelheid tabakhoudende producten, zoals sigaretten, sigaren en shag kan een hond het bewustzijn verliezen en doodgaan. Waarschuw direct een dierenarts als je denkt dat er mogelijk een overdosis nicotine in het spel is.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.

Wat doen als je hond sigaretten op heeft? De behandeling

Honden kunnen de stof nicotine niet afbreken. Een dierenarts kan je hond nog op tijd laten braken door middel van het geven van een injectie. Zorg er ook voor dat je hond veel water drinkt, direct na het eten van sigaretten, shag of een sigaar. Doe dit alleen als je hond nog bij bewustzijn is.

Hond heeft tabak of sigaretten gegeten?

Dus mag een hond shag of sigaretten eten? Nee absoluut niet, dit kan levensbedreigende situaties opleveren.

http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen