Het beste voer voor je hond of kat

Je bent hier:
hond heeft kauwgom gegeten

Hond heeft kauwgom gegeten?


Je hond heeft kauwgom gegeten? Per ongeluk een pakje kauwgom opengescheurd? Kauwgom is echt bedoeld voor mensen en niet voor hondenbekjes. Het eten van kauwgom kan zeer gevaarlijk zijn voor een hond. De stof die hier verantwoordelijk is, is xylitol. Xylitol in kauwgom geeft zelfs ernstige vergiftigingsverschijnselen, omdat de bloedsuikerwaarde van een hond snel daalt. Dit kan enkele dagen aanhouden en medische aandacht is absoluut noodzakelijk.

Mag een hond kauwgom eten? Het antwoord is: NEE, zeer gevaarlijk!

Kauwgom gevaarlijk voor een hond

Kauwgom is erg gevaarlijk voor een hond. Er zit xylitol in, wat voor honden een zwaar vergif is. Deze stof zit onder meer ook in veel light-producten en tandpasta, jam en veel snoep. Ook alle producten met aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen kunnen gevaarlijk zijn. Al bij het eten van twee stukjes kauwgom door een hond van 10 kilo kan er al een te lage bloedsuikerspiegel ontstaan. Een heel pakje kauwgom kan al binnen een half uur tot een uur zeer ernstig leverfalen veroorzaken.

Gevolgen van kauwgom eten voor een hond

Honden kunnen xylitol helaas maar lastig in hun lichaam verwerken. Bij honden wordt de stof in korte tijd opgenomen in de bloedbaan, waarna de alvleesklier plotseling veel insuline afgeeft. Hierdoor daalt het bloedsuikergehalte , wat voor een hond leidt tot leverfalen en levensbedreigend kan zijn.

Symptomen als een hond te veel kauwgom heeft gegeten

Symptomen van een xylitolvergiftiging kunnen al binnen een half uur optreden, maar soms duurt het tot wel twaalf uur voordat je wat aan je hond merkt. Denk je dat je hond kauwgom gegeten heeft? Dan kunnen de volgende symptomen en verschijnselen voorkomen.

  • Braken
  • Epileptische aanvallen
  • Bloedingen
  • Algehele zwakte
  • Leverfalen
  • Coma
  • Overlijden

Wat doen als je hond kauwgom gegeten heeft? De behandeling

Als je de symptomen herkent en je hond heeft kauwgom gegeten, ga dan snel naar een dierenarts. De behandeling bestaat uit het laten braken van de hond als deze daar nog fit genoeg voor is. Het is belangrijk dat het glucosegehalte in het bloed gecontroleerd wordt. Eventueel wordt de hond aan het infuus gelegd en krijgt extra glucose tot het peil weer normaal is. Ook bloedwaardes en functie van de lever en nieren worden goed in de gaten gehouden. Soms moet een hond een of meerdere dagen in een dierenkliniek worden opgenomen.

Hond heeft kauwgom gegeten?

Dus mag een hond kauwgom eten? Nee, absoluut niet. Kauwgom staat gelijk aan vergif. Houd kauwgom en kauwgomballen altijd uit de buurt van honden en berg ze netjes op. Ook suikervrije kauwgom is zeer gevaarlijk.

Voorkom hoge kosten: neem een verzekering voor je hond of kat

Bang dat je hond iets verkeerds gegeten heeft? Een dierenverzekering geeft gemoedsrust en vergoedt een groot deel van de medische kosten. Petplan is de beste verzekering voor je hond, kat of konijn. Al vanaf 7,85 Euro per maand.
http://ryk.nl/cianl.html http://www.ruskontakt.nl/vianl.html http://www.ruskontakt.nl/cianl.html http://www.andreacaldarelli.it/viait.html http://ryk.nl/cytotec.html Viagra kopen